Snel boeken

Omgeving

Viroinval …  een samensmelting van 8 pittoreske dorpjes langs de kronkelende Viroin. Een oase voor rustzoekers en natuurliefhebbers, een paradijs voor sportievelingen.

In 2009 kreeg Viroinval terecht een vooraanstaande Europese erkenning voor haar toeristische ontwikkeling en het veelzijdige karakter van de streek. Want naast zalig nietsdoen en heerlijk wegdromen in deze natuurpracht is de streek perfect voor de actieve en sportieve vakantieganger. Voor vele mensen een reden om een jaarplaats te nemen op Verblijfpark Ardinam.

 

De ligging

Vakantiepark Ardinam ligt in het natuurpark Viroin-Hermeton en is de startplaats voor ontelbare ontdekkingstochten in de rijk gevarieerde “calcaire” Ardennen en de uitgestrekte Venen.  In de nabije omgeving zijn er verschillende manèges, een tennisveld, visvijvers en mogelijkheden tot riviervissen en kayakken op de Viroin.  Ook zijn er vele gelegenheden voor leuke toeristische uitstapjes met het hele gezin, zoals een ritje in een echte oude stoomtrein, de Grotten van Neptunus, ambachtelijke musea, bierbrouwerijen, karting, paintball & adventure en de Jardins d'O met elektrisch gestuurde bootjes.

Op een half uurtje rijden liggen de Meren van de l'Eau d'Heure met talrijke watersporten, de gezellige stadjes Chimay, Dinant en Maredsous, de Grotten van Han....

In de gezellige streekrestaurantjes kunt u nog voordelig genieten van de authentieke Belgisch-Franse gastronomie met heerlijke wildgerechten in het herfst- en winterseizoen. 

In de zomermaanden kan u in de cafeteria ook terecht voor koude en warme snacks, of schrijf u in voor onze wekelijkse BBQ en andere eetfestijnen.

Kortom, alle nodige ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie zijn hier volop aanwezig.

Bekijk de toeristische gids van Viroinval hier