Dagje weg: Dinant en Chimay

Verblijft u bij Ardinam en wilt u een dagje op pad in de omgeving van Olloy-sur-Viroin? Binnen minder dan een uur bent u in de leukste stadjes van de Ardennen, Dinant & Chimay. Gezellig een dagje eropuit gaan.

Wat te doen in Dinant?

Eén van de meeste bekende bezienswaardigheden is de Citadel van Dinant, gelegen boven op de rots aan de Maas. Duik in de geschiedenis van de stad door een bezoekje te brengen aan het historisch- en wapenmuseum. Neem vooral ook een kijkje naar het magnifieke panorama uitzicht, om hier te komen kunt u kiezen uit de in 1577 aangelegde trap met 408 treden of laat u naar boven brengen door de kabelbaan uit 1956.

Dinant is ook bekend door Antoine-Joseph Sax, een Belgische instrumentenbouwer en bekend door de uitvinding van de saxofoon. Het was namelijk de geboorteplaats van de uitvinder. Daarom vindt u door de stad heen meerdere plekken in het teken van Aldophe Sax. Zo is er museum Het Huis van Mijnheer Sax, ook de plek van zijn geboortehuis, een standbeeld en zijn er aan twee kanten van de brug 28 grote, kleurrijke saxofoons geplaatst.

Chimay in de Ardennen

Chimay, wellicht komt deze naam u bekend voor van het bier of de kaas. Maar Chimay is ook een gezellige stad in de Belgische Ardennen, met ongeveer 10.000 inwoners.

Kasteel van Chimay is één van de bezienswaardigheden die niet te missen valt. Het kasteel staat middenin het centrum, vanaf waar u door de Porte Triomphale naar de ingang van het kasteel loopt. Tijdens uw bezoek ontdekt u de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners. Meerdere families hebben door de eeuwen heen in het meer dan 1000 jaar oude gebouw geleefd. Niet alleen kunt u duiken in het verhaal van Château de Chimay, ook kunt u minigolfen en een poging doen tot ontsnappen uit de escape room.

Nieuwsgierig naar de geheimen van de Chimay trappistenbieren- en kazen? De interactieve tentoonstelling Chimay Experience is een echte aanrader voor de liefhebbers van bier en kaas. Vergeet niet de bieren en kazen te proeven!